İZMİR / TORBALI - İnci-Hikmet Tözün Anaokulu

Mrt

Okulumuz Göknarlar Sınıfı " Sınıfımda Uğur Böceği Var Projesi" kapsamında uğur böceklerinin nasıl uçtuklarını öğrendiler.Uğur böcekleri havalandıklarında sırtlarında bulunan koruyucu örtüyü kaldırırlar. Altından ince ve mükemmel kanatlar çıkar. Bu kanatlar uçmadıkları anlarda katlanarak saklanır, kalkış anında ise hızlı bir şekilde açılırlar.

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığımızın başlattığı "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında Göknarlar Sınıfı Güney Doğu Anadolu Bölgesini ve çiğ köfteyi öğrendiler

Mrt

Göknarlar Sınıfı" Sınıfımda Uğur Böceği Var Projesi" kapsamında uğur böceklerinin nasıl beslendiklerini öğrenerek,yaprak bitlerini yeme draması yaptılar

Mrt

Göknarlar Sınıfı "Sınıfımda Uğur Böceği Var Projesi" kapsamında ayna ile simetri kavramını öğrenerek ,uğur böceği simetrisini tamamlayarak boyadılar

Şbt

Okulumuz Çınarlar Sınıfı meslekler haftası kapsamında Torbalı Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı İsmail GÜNGÖR ü makamında ziyaret ederek savcılık mesleği hakkında bilgiler edindiler.

Şbt

Okulumuz Palmiye Sınıfı Aile Katılım Etkinliğinde velimiz  Nigar hanımla bonibondan gökkuşağı deneyi yaptı.

Şbt

Okulumuz Palmiye Sınıfı meslekler haftası etkinliğinde meslekleri tanımaya devam ediyor.Velimiz Sümeyra Hanım kendi mesleği olan avukatlığı çocuklara anlattı.Çocuk Hemşiresi Fatmanur Hanım çocuklara mesleği hakkında bilgi verek,onlara uygulamalı olarak hastalara nasıl baktıklarını anlattı.

Şbt

Göknarlar Sınıfı 13 Şubat Güvenli İnternet Günü nde kodlama çalışması yaptılar,interneti neden güvenli kullanmalıyız? ile ilgili bilgilendirici video izlediler,güvenli internet boyama sayfalarını boyadılar ve okula " Güvenli İnternet" panosu hazırladılar

Şbt

Okulumuz Öğretmenlerinden Meral ÖZCAN ın ortaklığını yaptığı " Dört Elementle Doğa Eğitimi Projesi"okulumuzda uygulanmaya başlamıştır.

Proje Aristo nun Dört Element fikrinden ilham alınarak hazırlanmıştır.Sürdürülebilir doğa bilinci,eylemsellik,yakın çevre ve duyuşsal beceriler kazandırmak amacı olmak üzere dört olgu üzerinden tasarlanmıştır.Projemiz disiplinlerarası bir yaklaşımla katılımcıların merak duygusunu harekete geçirmeyi, bilgi ve deneyimlerini yeni  disiplinlere aktararak yeni ve eski öğrenmeler arasında bağlantılar kurmalarını sağlamayı amaçlamaktadır.Türkiye,Yunanistan, Bulgaristan İspanya ve Azerbaycan okul ortaklarıyla birlikte yürütülecektir.

Şbt

Milli Eğitim Bakanımız Yusuf TEKİN in sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla ögrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanan " Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okulumuzda uygulanmaya başlanmıştır.

BU YUMURTA KİMİN ?

-Kitap ile ilgili köşe hazırlandı

-Kitap kapağı incelendi

-Kitap etkileşimli olarak okundu

-Kitapta hedeflenen sözcükler Rakun,Çatlamak,iguana,Kayalık,Göl,Kunduz kesmelerinin anlamları öğrenildi.

-Çocukların hayal güçleri kulllanılarak sen kunduzun yerinde olsaydın neler yapardın sorusu sorularak yanıtları alındı ve kesme yapıştırma tekniği kullanılarak hayallerindeki resimleri yapmaları sağlandı.

-Yumurtlayarak çoğalan hayvanların resimleri incelendi.

-Aile katılım çalışması olarak evde istedikleri malzemeleri kullanarak belirledikleri hayvanların yumurtalarını yapıp özellikleriyle tanıtmaları sağlandı.

RÜZGAR ESİNCE

-Kitap ile ilgili köşe hazırlandı

-Kitap kapağı incelendi

-Kitap etkileşimli olarak okundu

-Kitapta hedeflenen sözcükler Enerji

Tasarruf

Yel Değirmeni

Rüzgar kelimelerinin anlamları öğrenildi.

-Çocukların hayal güçleri kullanılarak yel değirmeni tasarlayalım sorusuna köpük bardaktan Yel Değirmeni yapıldı.

-Aile katılım çalışması olarak evde Enerji tasarrufu yaparak boşa yanan elektrik düğmeleri kapama oyunu oynanması istendi

İGLUNUN İÇİNDE NE VAR?

- Kitap ile ilgili köşe hazırlandı

- Çocuklarımız kutupları,eskimoları,buzulları ve orda yaşayan hayvanların resimlerini incelediler

- Duyu Merkezinde buz,pamuk ve tuz kullanılarak kutup atmosferi oluşturuldu.Çocuklarımız kutup hayvanlarını duyu merkezine yerleştirdiler

- Kitap kapağı incelendi

- Kitabımız etkileşimli olarak okundu

- Bilmediğimiz kelimeler bulunup,anlamları ögrenildi

- Kutuplarda yaşayan hayvanlar izlendi

- Kutuplarla ilgili soru- cevap tekniğiyle bilgilendirmeler yapıldı

- Oyun oynatıldı

- Sünger baskısı ile buz ve deniz tabanı oluşturuldu

-Kesme ve yapıştirma tekniğle 3 boyutlu kutup ayısı yaptırıldı.